Çin Takvimi Nedir? Nasıl Hesaplanır? - Serkan Hüseyin Atay
Anne Ve ÇocukSağlıkSosyal Medya

Çin Takvimi Nedir? Nasıl Hesaplanır?

Çin deyince çoğumuzun aklına gelen ilk şeylerden biri olan Çin Takvimi hakkında bir şeyler öğrenmeye ne dersiniz ? Çin Takvimi nedir, Çin Takvimi Hesaplama ve ne işe yarar birlikte öğrenelim.

Çin Takvimi Nedir?

Bu takvime göre yıllar, aylar, günler astronomik olaylara göre hesaplanılır.  Ay ve güneş takvimidir. Bu takvimde tahta, metal, ateş, su, toprak elementleri vardır. Ve her bir ay için bir simge veya sembol olarak tanımlayabileceğimiz nitelikte olan 12 hayvan sembolü bulunur.

Bu semboller Fare, Öküz, Kaplan, Tavşan, Yılan, At, Ejderha, Yaban Domuzu, Köpek, Horoz, Koyun, Maymun ’dur. Bu inanışlar Buda tarihi inanışlarından gelmektedir. Yukarıda verilen 12 hayvandan her birinin özelliği yaşanılan o yılı inanışa göre etkiler dersek yanlış olmaz.

Çok eski çağlardan günümüze kadar gelen Çin takvimi Çinlilerin doğacak bebeklerin cinsiyetini daha önceden öğrenebilmek yani tahminde bulunabilmek için uyguladıkları bir yöntemdir. Tamamen batıl inançlara dayalı olduğunu söylemek doğru bir tespit olacaktır.

Ebeveynler bebeklerinin cinsiyetini ultrasona girmeden önce eğlenmek ya da öylesine bir tahminde bulunma amacıyla kullanmaktadır.

Bazı ebeveynler doğacak olan bebeklerinin kız yada erkek mi olacağını o kadar merak ederler ki ultrason süreci için sabırsızlanırlar. İşte tam da burada Çin takvimi devreye girer.

Yani Çin takvimi olarak adlandırılan bu takvim bebeklerin doğmadan cinsiyetinin hesaplanabilmesi yönüyle oldukça önemli yere sahip birleşik bir ay ve güneş takvimi olarak ifade edilirse doğru olacaktır.

Çin Takvimi Nasıl Hesaplanır?

Dünyaya gelecek olan bebeğin kız ya da erkek bebek olacağı yani cinsiyeti, anne olacak kişinin hamile kalma anındaki yaşı ve hamile kaldığı aya göre oluşur. Birinci olarak anne adayının ay yaşının hesaplanması gerekir. Hamileliğin süresindeki doğum tarihine 266 gün eklenmelidir. Sonra bu süreç hamile kalınan yaş ile aynı hizaya getirilip bakılmalıdır.

Çin takvimine göre anne yaşının 18 – 45 yaş arasında olması gerekir. Bu takvimin üst bölümünde soldan sağa bir sıralama vardır. Ve bu ocak ayından Aralık doğru doğru sıralanır. Aşağıdan yukarıya doğru olan sol kısımda ise 18 – 45 yaş aralığı gösterilir. Çin takvimine göre anne adayının 45 yaş sonrasının hesaplaması yoktur.

Takvime göre mart ayının döneminde hamile kalan bir anne adayı tablo yaşının üzerine yaklaşık 1 yaş daha ekleyip işaretlerse doğru bir hesaplama olacaktır. Bu hesaplama için tabloya bakmak uygun olur.

Bu tablo aşağıda verilmiştir.

 

Çin Takvimi İle Cinsiyet Nasıl Hesaplanır?

Bildiğimiz üzere bu takvimi hamile kalmadan önce cinsiyet hesaplamak için de kullananlar vardır.Yani sadece hamilelik döneminde cinsiyet öğrenme amacıyla değil hamilelik öncesi cinsiyet belirleme amacıyla sınırlı değildir.

Aslında cinsiyet hesaplanması için önemli bazı şeyler vardır yani bu yöntemin püf noktası vardır. En önemli şey hamile kalınan ay ve annenin yaşının doğru olması gerektiğidir.

Diğer şekilde hesaplama yanlış çıkabilir. Annenin yaşı daima 1 ile toplanır. Örneğin 33 yaşında olan anne adayının tabloda yaş bölümünde 34 yaş sütununa bakması gerekir. Takvime göre yaş daima 1 fazlasını gösterir. Hesaplama bu şekilde olursa doğru olacaktır. Tablonun cinsiyet gösteren bölümü ise tabloda iç kısımdadır.

Böylece önce yaş kısmında doğru olan kareye bakılırken üst kısımda hamile olduğu ayın birleştiği yerdeki cinsiyete bakılır.

Çin Takvimi Cinsiyet Hesaplaması Doğru mu?

Günümüzde ebeveynlerin hala cinsiyet öğrenmek için kullandığı bu takvim hesaplama yönteminin doğruluğu tartışılmaktadır. Ancak bu hesaplamayı deneyen anneler bebeklerinin cinsiyetinin doğduktan sonra hesaplama ile aynı çıktığını söylerler.

Ancak tıbbi bir geçerliliği olmayışı ve bilimsel bir veriye dayanmaması yönüyle bir batıl inanışın ötesine geçememiştir. Bu gibi sebeplerle cinsiyet öğrenmek isteyen anne ve baba adaylarını hayal kırıklığına uğratabilir dersek yeridir.

Bu yöntem batıl bir inanış olduğundan bunlara göre bebek cinsiyeti hakkında yorumda bulunmak doğru olmayacaktır. Ancak eğlence amaçlı sizde hesaplama yapabilirsiniz. Dünyaya gelecek bebeğinin cinsiyetini öğrenmek isteyenler için en doğru yöntem ultrason yöntemidir.

Bu da hamileliğin en erken 13. Haftası ve 14. Haftası olabilir. Kesin olarak cinsiyet öğrenmek isteyen kişiler hamileliğinin 16. haftasında bunu öğrenebilirler.

Yeşil Kalp Anlamı Nedir?

Sarı Kalp Anlamı Nedir?

Kırmızı Kalp Anlamı Nedir?

Pembe Kalp Anlamı Nedir?

Turuncu Kalp Anlamı Nedir?

Siyah Kalp Anlamı Nedir?

Mavi Kalp Anlamı Nedir?

Mor Kalp Anlamı Nedir?

TED

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı