Detay Endüstri’nin Araç İçi Takım Dolabı Özellikleri - Serkan Hüseyin Atay
Genel

Detay Endüstri’nin Araç İçi Takım Dolabı Özellikleri

Araç içi dolap veya raf sistemleri; tır, kamyon, karavan ve kamyonet tarzı araçların içine monte edilen sistemlerdir. Amaç taşınacak ürünlerin kapasitesini arttırmaktır. Araç içi dolap tercih edilen bir diğer alan ise taşıma şirketleridir. Nakliye araçları içerisine konulan raf sistemleri eşyaların daha kolay ve daha fazla ürün taşınmasını sağlar. Böylece maliyet de azalmaktadır.

Ürünlerimiz aracın markasına ve modeline uygun olarak dizayn edilmektedir. Raf sistemleri, nakliye şirketlerinin, kargo araçlarının en önemli parçalarındandır. Raf sistemlerinin en önemli özelliği, hafif olması, montajının kolay olması, yakıttan ve taşıma maliyetinden tasarruf ettirmesidir.

Araç içi dolaplarda amaç, depolama kapasitesini arttırmak aynı zamanda da araçta depolanan ürünlerin düzgün bir şekilde yerleştirilmesini, taşınmasını sağlar. Araç için dolaplar maliyet düşürmek için daha çok küçük firmalar için tercih edilmektedir. Ürünler çok fazlaysa ve depolama alanı kısıtlıysa raf sistemleri büyük bir alan sağlamaktadır.

Araç İçi Raf Sitemlerin Avantajları Nelerdir?

Lojistik firmaları, nakliye firmaları tarafından çok tercih edilen dolap raf sistemlerinin birçok avantajı da bulunmaktadır. Bu avantajlardan bazıları şunlardır:

  • En önemli avantaj, alan kapasitesini arttırmaktır.
  • Her ürün ortam sağlanarak depolama yapılmaktadır. Bu sayede maliyet de düşmektedir.
  • Düzenli bir şekilde depolama yapılacağı için kargo ve nakliye araçlarında indirme ve yükleme sırasında zamandan da tasarruf edilecektir.
  • Montajlar firmaların istediği şekilde tasarlanabilmektedir.

Araç İçi Dolapları Kim Tercih Eder?

Nakliye araçlarında, kargo araçlarında, tırlarda, kamyonlarda çok fazla tercih edilen sistemlerdendir. Taşınacak eşyanın büyük olması nedeniyle araca sığmaması yüzünden raf sistemleri sayesinde araçlara kargolar rahatça sığmaktadır. Bu şekilde aranan eşyalar da kolayca bulunmakta ve zamandan tasarruf edilmektedir.

Kargo firmalarının araçlarında kırılacak eşyaların dolapların içerisinde taşınması da sayesinde kargolar zarar görmemektedir. Güvenle taşıma işlemi gerçekleştirilmektedir. Canlı hayvan taşıyan barınak araçları da bu sistemleri tercih etmektedir. Kafesler monteli olduğu için hayvanlar sarsılmadan, güvenli ve hijyenik şekilde taşınmaktadır.

Market araçlarında da raf sistemleri tercih edilir. Patlama, kırılma ihtimali olan ürünlerin güvenilir bir şekilde taşınması gerekmektedir.

Malzemeler düzenli bir şekilde araca yüklenebilir. Düzenli şekilde de araçlardan marketlere dağıtım sağlanabilmektedir. Gıda sektörü dışında ilaç taşıyan firmalar da araç içi dolap ve raf sistemlerinden faydalanmaktadır. Aynı zamanda ilaç taşıyan araçlarda soğutma sistemleri de kurulabilmektedir.

Çalışma Tezgâhı Nedir?

Araç içi çalışma tezgahı da son dönemlerde çok tercih edilmektedir. Çalışma tezgâhları; oyma, kesme, zımpara gibi işlemlerin yapıldığı yerdir. Çalışma tezgâhları fabrikalara, atölyelere, tamirhanelere kurulabileceği gibi araç içlerine de kurulabilmektedir.

Çalışma tezgâhları yüksek sıcaklıklardaki fırınlarda pişirildiği için darbelere ve çizilmelere karşı dayanıklıdır. Hangi alanda kullanılmak istenildiğine bağlı olarak çalışma tezgahına çekmeceler de yapılmaktadır.

Araç içinde kullanılacak çalışma tezgahlarının ayaklarının kaymaması da güvenlik için önemlidir. Bu yüzden ayakları sabitlenebilir ve kaymaması için kauçuklar kullanılabilmektedir. Aynı zamanda gerekli aletler de çalışma tezgahının çekmecelerinde saklanarak düzenli bir hale getirilmektedir.

Detay Endüstri’nin en iddialı ürünlerinden biris olan çekmeceli kalıp rafı, enjeksiyon rafı ve kalıp rafı kategorisindeki ürünlerini incelemenizi öneririz.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı