Salma Tavukçuluk Nedir ve Nasıl Yapılır? -
Genel

Salma Tavukçuluk Nedir ve Nasıl Yapılır?

Salma Tavukçuluk Nedir ve Nasıl Yapılır?

Salman Tavukçuluk ismiyle de bilinen gezen tavuk yumurtacılığı özellikle de son dönemde çok rağbet görmeye başlayan bir alan haline geldi. Salma tavukçuluk tamamıyla doğal ortamda yapılır. Tavuklar bu yumurta üretiminde dışarıda kalır ve ot, böcek, çayır, çimen yiyerek beslenirler. Salma tavukçuluk çok emek ister ve fakat ciddi gelirler elde edilir. Doğada ve doğal ortamda yapılmasındaki en büyük amaç, tavuğun yumurtladığı yumurtanın da bir o kadar doğal/organik olmasıdır. Gezen tavuklar gün içerisinde serbest bırakılır ve otlatılır. Akşamları ise bu gezen tavuklar en verimli olabilecekleri şekilde tekrar kafeslere alınır. Gezen tavuk yetiştiriciliğinde karşılaşılabilecek en büyük problemlerden birisi de kuşların yakalanabileceği hastalıklardır bu yüzden her türlü önlem daha öncesinde alınmalıdır. Salma tavuk yetiştiriciliğinde en önemlisi de yer seçimidir. Ayrıca günlük alınabilecek ışık oranı, barınak, çevresel koşullar, verilecek olan yem çeşitleri gibi detaylar gezen tavuk yetiştiriciliği bakımından fazlaca önemlidir. Eğer salma tavuk yetiştiriciliği yapılacaksa öncelikle hangi tavuk türünden yapılacağına karar verilmelidir. Tinted ve ataks cinsi tavuklar yumurta üretimi için en ideal tavuklar arasında yer alır.

 

Gezen Tavuk Konusunda Danışılabilecek Çiftlikler

Gezen tavuk konusunda oldukça dikkat edilmesi gereken husus bulunur. Bunlardan birisi de tavuklarınızı ne ile beslediğinizdir. Tavuklarınızı doğal yemler ile beslemediğiniz takdirde elde edeceğiniz yumurtalar da doğal olmayacaktır. Bu yüzden suni yemler kesinlikle kullanılmamalıdır. Kış aylarında da tavukların bakımının ekstra dikkatle sağlanması gerekir. Eğer sama tavukçuluğa henüz giriyorsanız Koçoğlu Tavukçuluk desteği ile böyle bir işe girebilirsiniz. 10 yılı aşkın süredir tavukçuluk hakkında her konuda müşterilerine yardımcı olmaya çalışan Koçoğlu Tavukçuluk, salma tavukçuluk için uygun tavuk çeşitleri ile de destek sağlamaktadır.

İzmir’de Tavuk İhtiyaçlarınız İçin Koçoğlu Tavukçuluk’a Danışın

Koçoğlu Tavukçuluk 10 yılı aşkın süredir kendi özel ekipmanları ve üretim tesisi ile tavuk ve yumurta yetiştiren bir tavukçudur. Bütün kontrolleri her zaman düzenli olarak yapılan ve Sağlık Bakanlığınca onaylı tavuklar besleyen Koçoğlu Tavukçuluk senede ortalama neredeyse 300 yumurta veren yüzlerce tavuk ile hizmet vermektedir. İzmir tavuk satışı konusunda gönül rahatlığı ile tercih edebileceğiniz Koçoğlu Tavukçuluk 2012 senesinden beri özellikle de gezen tavuk yumurtaları hizmeti vermektedir. Senelik üretim kapasitesi 1.5 milyonu geçmektedir. İzmir’de ve hatta Türkiye’de bu konuda öncü olan Koçoğlu Tavukçuluk’un vizyonu ve misyonu sadece müşteri memnuniyeti odaklıdır. Ayrıca süreklilik konusunda da çığır açan Koçoğlu Tavukçuluk tüm müşterileri ile sonsuz bir güven ilişkisi içerisindedir. Hatta Koçoğlu Tavukçuluk bu işe ilk başladığında çalıştığı müşterileri ile hala sağlam bir ilişki içerisindedir. Büyüttükleri tüm tavuklar veteriner hekimler tarafından sürekli kontrol altında tutulmaktadır. Ayrıca satılan her tavuk için bir aşı kartı bulunur ve bu aşı kartı satıldığı zaman müşteriye teslim edilir.

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı