Kabak Yemeğinin Yanına Ne Gider? - Serkan Hüseyin Atay
Yanına ne gider

Kabak Yemeğinin Yanına Ne Gider?





Kabak yemeğinin yanına ne gider? Denildiği zaman karşımıza çorbadan makarnaya kadar pek çok seçenek çıkıyor. Bol miktarda lif içeren kabak, farklı yemeklerle birlikte tüketilince hem besin değeri hem de lezzeti artıyor. İşte birkaç örnek:

Kabak Yemeğinin Yanında Ne Yenir?

  • Kabak yemeğine geçmeden evvel mercimek çorbasıyla güzel bir başlangıç yapabilirsiniz.
  • Dereotlu cacık, kabak yemeğinin lezzetine daha iyi varmanızı sağlayacaktır.
  • Dilerseniz kabak yemeğini sadece yoğurtla beraber tüketebilirsiniz. Hele sarımsaklı yoğurt bu lezzeti zirveye taşır.
  • Soslu veya fırında makarna yiyebilirsiniz.
  • Kabak yemeğini bulgur veya pirinç pilavıyla taçlandırmak da iyi bir fikirdir.




Kabak Yemeğiyle Beraber Ne Yenir?

Tabii kabak yemeğinin yanına ne yapılır? Sorusunun cevapları bunlarla sınırlı değil. Diğer önerilerimiz şöyle:

  • Salata
  • İçli köfte
  • Tavuk ızgara
  • Et sote
  • Yoğurtlu mezeler
  • Yayla, tarhana, ezogelin veya domates çorbası




Kabak Yemeği Kaç Kalori?

  • 1 porsiyon kabak yemeği ortalama 250 kalori içerir.
  • 1 yemek kaşığı kabak yemeğinde 27 kalori bulunur.
  • 1 yemek kaşığı kıymalı kabak yemeğinde 45 kalori vardır.
  • 1 tabak kıymalı kabak yemeği 464 kaloridir.

Kabak Yemeğinin Faydaları

  • Zayıflamayı hızlandırır. Besin lifi ve folat bakımından zengindir. A ve C vitaminleri açısından da iyi bir kaynaktır.
  • Potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir gibi mineraller ihtiva eder.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Yaşlanma belirtilerine iyi gelir.
  • Kemik sağlığını destekler. Eklem sorunlarıyla karşılaşma riskini azaltır. Kemik erimesinin önlenmesinde rol oynar.
  • Göz sağlığının korunmasında etkilidir. İçerdiği lutein, beta karoten, manganez, zeaksantin ve C vitamini gibi maddelerle göz rahatsızlıklarının engellenmesine katkıda bulunur.
  • Kansere karşı koruyucu etki gösterir.
  • Kolon hastalıklarının önüne geçer.




  • Yapısındaki manganez mineraliyle krampları dindirir.
  • Barsakları yumuşatarak, kabızlığı önler.
  • Kalp hastalıklarını önler.
  • Cilt sağlığına iyi gelir.
  • Kötü kolestrolü düşürür.
  • Hafızayı güçlendirir.
  • İltahap Önleyicidir.
  • Ateşi Düşürücü Özelliği vardır.

Diyet Kabak Yemeği Tarifi

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Pul biber ve tuz
  • 1 bağ dereotu
  • 2 diş sarımsak
  • 2 orta boy domates
  • 4 orta boy kabak
  • 1 küçük boy soğan
  • 2 orta boy kırmızı kapya biber

Hazırlanışı:

Soğanları küp küp doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağına atıp hafifçe kavurun. Kabakları küp şeklinde, kırmızı biberleri de minik minik doğrayarak soğanların içine ilave edin. Bunları yağda çevirin. Biraz sarardıktan sonra domatesleri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın.

Domatesler suyunu saldığı zaman tuzunu ve pul biberini katın. Altını kısıp pişirin. Servis ederken dereotu ile süsleyin. Afiyet olsun!

Taze Fasulyenin Yanına Ne Gider?

Efsane San Sebastian Cheesecake Tarifi

TED

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Normal şartlarda bu tarz makaleler kabak tadı verirken, şu an itibariyle kabak yeme isteği yazının faydalı olduğunu ispatlıyor…

  2. Teşekkürler kabağın bu kadar yararlı olduğunu bilmiyordum gül Ali kabak hikayesi gibi olmuş 🙂

Semi için bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı