Efsane San Sebastian Cheesecake Tarifi
BeslenmeGenelYanına ne gider
Trend

Efsane San Sebastian Cheesecake Tarifi

Kek yemeyi sevenler için tercih edilen san sebastian cheesecake tarifi ile de kolay bir şekilde yapılabilen bir yemek olarak yer alıyor.

Her kişinin farklı zevkleri bulunabiliyor. Bazıları kakaolu yiyecekleri severken bazıları çilekli yiyecekleri sevebilir, bazıları da su içmekten zevk alabilir. Birçok kişinin sevdiği yiyeceklerden birisi de cheesecake olarak karşımıza çıkıyor. Cheesecake sevenlerin seveceğini düşündüğümüz yiyecekler arasında san sebastian cheesecake yer alıyor. Bu harika kek için yapılması çok basit aşağıda ki malzemeleri tarifimize uygun bir araya getirirseniz harika bir San Sebastian Cheesecake ortaya çıkarırsınız.

Malzemeler

  • 1 su bardağı krema
  • 4 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
  • 5 su bardağı pudra şekeri
  • 4 adet yumurta
  • 400 gram krem peynir
  • 400 gram labne peyniri
  • 150 gram kaymak

San sebastian cheesecake tarifi

  1. Fırını 240 dereceye ayarlayın ve sonrasında bir kase çıkarıp içerisine yumurta ve pudra şekeri dökün. Bir alet ile veya mikser ile birlikte şeker tamamen eriyene kadar çırpma işlemi uygulayın.
  2. Ayrı bir kase alıp içerisine kaymak, labne peyniri ve krem peynir ekleyin ve sonrasında çırpma işlemi uygulayın. Kasenin içerisine un, nişasta ve krema döküp çırpmaya devam edin. Eriyene kadar çırpma işlemini uygulayın.
  3. Sonraki aşamada ilk yapılan karışımın sonraki aşamada yapılan karışım ile karıştırılması gerekiyor. Bunun için güzelce çırpılan iki karışımı aynı kaba alın ve güzel bir şekilde karıştırın.
  4. 23 cm’lik bir kelepçeli kap alın ve üzerine çift katlı pişirme kağıdı yerleştirin. Karışımı güzel bir şekilde ilave edip düzgün bir hale getirin. Devamında 240 derece pişen fırında 15 dakika bekletin. 15 dakika sonra fırının ayarını 200 dereceye düşürüp 20 dakika daha ısıtın.
  5. Hazırlanan karışımı pişirme işlemi tamamlandıktan sonra fırını kapatın ve kapağını hafif açık bırakın. Fırının 20 dakika kadar soğumasını bekleyin. Fırındaki tepsinin fırın içerisinde kalmasına özen gösterin, dışarıya almayın.
  6. Tepsideki yemek 20 dakika boyunca dinlendikten sonra 8 saat ile 24 saat arasında bir dinlenme süresine ihtiyaç duyuluyor. Bu durum kekin daha güzel olmasını sağlıyor. Kek oda sıcaklığında dinlendikten sonra üzerine soslar eklenerek servis edilebilir.

 

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. Teşekkürler Serkan bey. Çok güzel bir kek tarifi göze hitap ettiği gibi lezzetli bir kek olmalı. Hem malzemeleri kolay hem tarifi ilk fırsatta yaptıracağım.

Serkan Hüseyin Atay için bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı