Aynı Anda 3 Üniversite Okunur mu? - Serkan Hüseyin Atay
EdebiyatGenel

Aynı Anda 3 Üniversite Okunur mu?

Aynı anda 3 üniversite okunur mu? Sorusu size garip gelmesin. Mâlum herkes kendine bir gelecek kurmak istiyor. Eskiden bir üniversite okumak yeterli görülürken, şimdi çoğu kişi iki veya daha fazla üniversite okuma planı yapıyor. Böylelikle iş bulma olasılığını artırmayı düşünüyor.

Gerçi üniversite okuyup mezun olduğunuzda atanamama gibi bir konu var oda ayrı bir makale konusu ama bu durumuda söylemem gerektiğini düşünüyorum.

Aynı Anda Üç Üniversite Okunur mu?

Evet, okunabilir. 4 yıllık örgün eğitim görüğünüzü düşünelim. Açıköğretim fakülteleri zaten 2.  üniversite kapsamında farklı bir bölüm okumanıza imkân veriyor.

İstanbul üniversitesi açıköğretim fakültesi, Atatürk üniversitesi açıköğretim fakültesi, Anadolu üniversitesi açıköğretim fakülteleri bunlardandır. Örgün öğretim okurken 2. Üniversite kapsamında bu fakültelerin herhangi bir bölümünü yazabilirsiniz. 2 yıllık açıköğretim bölümünü de tercih edebilirsiniz. Böylece aynı anda 2 üniversite okumuş olursunuz.

Ama bizim sorumuz aynı anda 3 üniversite okunabilir mi? Şeklindeydi. Yine bu çerçevede başka bir açıköğretim fakültesinden bir bölümü tercih edebilirsiniz. Örneğin Anadolu Açıköğretim’den İş Sağlığı ve Güvenliği bölümünü, Atatürk Üniversitesi’nden de İşletme bölümünü seçebilirsiniz.

Aynı anda 3 bölüm okunur mu? Sorusunun cevabını da uygulamalı olarak böylelikle gerçekleştirmiş olursunuz. 😊

Aynı Anda 3 Üniversite Okuyanların Yorumları

Tabii ki bunun çok stresli bir süreç olduğu ve yoğun mesai gerektirdiği muhakkak. Forumlara baktığımız zaman aynı anda üniversite okuyanların bazıları bu kararından pişman olduğunu söylüyor. Bazıları da pek zorluk çekmediğini ifade ediyor. Bu durum insandan insana değiştiği gibi tamamen sizin konsantre ve kararlılığınıza bağlı bir durumdur.

Bu kararı etkileyecek olan sizin istekleriniz, hedefleriniz, bu bölümlere ne kadar vakit ayırabileceğiniz gibi faktörler.

Yalnız önemli bir konuyu hatırlatmakta fayda var:

Aynı anda 3 üniversite okumak istiyorsanız, örgün öğretimden kaynaklı diğer iki bölümünüz farklı olmalıdır. Yani hem Anadolu Üniversitesi hem de Atatürk Üniversitesi’nden işletme bölümünü tercih edemezsiniz. Bu iki fakültede okuyacağınız bölümler farklı olmalıdır. Zaten teorik olarak, her iki fakülteden de aynı bölümü seçmeniz tabii ki çok mantıksız olur. Kayıt yaparken de problem yaşarsınız.

Bir de bölüm tercihi yapmadan önce o bölümle ilgili tüm şartları öğrenmelisiniz. ıkılmadan, sıkılmadan keyifle yol almak için kendi ilgi alanlarınızı tanıyarak, o doğrultuda hareket etmelisiniz.

Yazıyı bitirirken en sevdiğim atasözlerinden bir bukle eklemek isterim “Sen işten korkma, iş senden korksun” yani bir olur iki olur üç olur azmedin gayret edin gerisi başarı olacaktır.

O halde şimdiden hepinize başarılar!

Aynı anda üç üniversite okunur mu ? diye düşünütorsanız yazımıza göz atabilirsiniz.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı